Componentberekeningen en pipespecs

PPV Engineering kan zowel één losse componentberekening als een verzameling van tal van verschillende componentberekeningen die samen een pipespec vormen uitvoeren. Hierin denken we graag mee met de klant over wat nog aan de ontwerpcode voldoet en tevens economisch en praktisch uitvoerbaar is.

Pipestress berekeningen (flexibiliteits analyse)

Pijpleidingen moeten voldoen aan hoge eisen om vaak chemische goederen te vervoeren. Het is daarom van essentieel belang dat een goed ontwerp als basis wordt gebruikt voor een pijpleiding. PPV Engineering kan deze basis leggen en de invloed van druk, temperatuur, waterslag, aardbevingen, wind en andere interne en externe krachten, welke invloed uitoefenen op leidingwerk, nozzles, flenzen en supports, in kaart brengen en berekenen. Wij ontwerpen pijpleidingen volgens alle veel voorkomende nationale en internationale ontwerpcodes.

Om deze berekeningen op een goede manier uit te voeren maakt PPV Engineering gebruik van CAESAR II, wereldwijd de standaard op het gebied van Pipestress analyse. Ook staalconstructies, nodig voor de ondersteuning van pijpleidingen, worden in het berekenproces mee geanalyseerd, zodat niet alleen de leiding zelf, maar ook de ondersteuningen bestand zijn tegen de optredende belastingen.

Eindige elementen berekeningen

Voor de meer gecompliceerde opdrachten gebruikt PPV Engineering eindige elementen programma’s. Bijvoorbeeld voor het berekenen van toelaatbare nozzle krachten, het berekenen van flexibiliteit van nozzles (voor in de pipe flexibiliteits analyse), het berekenen van kritische tee-stukken, berekenen van de invloed van ondersteuningen op drukvaten, berekenen van stabiliteiten, etc.

Constructie berekeningen

Voor de berekeningen van staalconstructies zoals pijpbruggen en apparaatondersteuningen, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde berekeningprogramma’s volgens diverse normen

© 2020 - PPV Engineering
Webontwikkeling door Convident