Een moderne kijk op engineering

Design Engineering

PPV Engineering heeft veel specialistische kennis in huis op genoemde vakgebieden. Door gebruik te maken van de ruime ervaring van PPV Engineering krijgt u een eindproduct van uitstekende kwaliteit, zonder kostbare investeringen in kennis die slechts incidenteel wordt gebruikt. Veel machinefabrieken, ingenieursbureaus en eindgebruikers maken dan ook graag gebruik van de diensten van PPV Engineering.

Van conceptueel ontwerp tot constructiebegeleiding op locatie kunt u bij ons terecht.
Wij werken met geavanceerde 3D-CAD programmatuur die ons helpt bij het uitwerken van uw projecten. Onze werkmethodiek bestaat uit diverse fases waarbij na elke fase een review moment plaatsvindt.

Basic Engineering

De basis voor een goede procesinstallatie wordt gelegd door een goede P&ID.
Door gebruik te maken van CADWorx P&ID creƫren we een basic engineering pakket waaruit eenvoudig de benodigde equipment overzichten te halen zijn.

Detail Engineering

Om een goede indruk te krijgen en te geven van de procesinstallatie werkt PPV Engineering met 3D engineeringpakketten. De basis hiervan vormt een 3D laserscan, deze vervangt het inmeten op locatie.

In deze laserscan wordt het leidingwerk en equipment uitgewerkt met behulp van CADWorx Plant en Inventor. Hieruit zijn eenvoudig de stuklijsten en leidingoverzichten te halen en kunnen reviews gedaan worden.
Daarnaast maken we gebruik van CADWorx Structure en Navisworks voor het goed visualiseren van de projecten.
En voor het controleren op sterkte is een eenvoudige uitwisseling met sterkteberekeningspakket Caesar II mogelijk

Algemene werktuigbouw

Deze projecten worden uitgewerkt in Inventor, CADWorx Structure en BricsCad Mechanical. Hierin hebben we een groot scala aan projecten gedaan, van simulatoren tot autobeplating.

Meer van onze diensten

Kenniscentrum

Kenniscentrum Door het werken met het softwarepakket CADWorx van Hexagon is er veel kennis opgedaan over de werking van het pakket. Door de praktijkervaring van PPV Engineering en de...

Bekijk dienst

Stress engineering

Stress engineering PPV Engineering is uw partner als het gaat om specialistische kennis en advies op het gebied van ontwerp en regelgeving van drukvaten, piping en staalconstructies. Wij dragen...

Bekijk dienst
© 2024 - PPV Engineering
Webontwikkeling door Convident